Next step in outdoor cooking
200° Fahrenheit en Ofyr zijn gefuseerd. Hierdoor ontstaat één van de grootste, onafhankelijke spelers op het gebied van outdoor cooking en barbecues van Europa.
Ofyr, producent van high-end kooktoestellen, en 200° Fahrenheit, producent van keramische barbecues (kamado’s), vormen samen met investeringspartner Mentha één bedrijf. De focus van de nieuwe merkencombinatie Ofyr, The Bastard, Grill Guru en Grizzly Grill komt te liggen op verdere groei, waaronder uitbreiding van het productassortiment, het vergroten van het aantal verkooppunten en het uitbreiden van internationale distributie.
Oprichters van 200° Fahrenheit, Jeroen en Martijn Wesselink, startten in 2013 met de verkoop van de eerste Bastard keramische barbeque. Aanvankelijk richtten zij zich op het produceren van goede kwaliteit kamado barbecues voor een redelijke prijs, bedoeld als alternatief voor de grote Amerikaanse merken. In de afgelopen jaren is het bedrijf uitgegroeid tot de marktleider in Nederland in keramische barbecues met drie merken: The Bastard, Grill Guru en Grizzly Grills.
‘Wij hebben deze jaren beleefd als een enorm avontuur waarin wij stap voor stap zijn gegroeid tot een mooi bedrijf met een fantastisch team en geweldige klanten. Door de krachten te bundelen met Ofyr ontstaat er weer een nieuw hoofdstuk waarmee we de mogelijkheid hebben om samen nog sneller in verschillende markten te groeien.’
Ofyr, ontworpen voor de mooiste momenten met vrienden, transformeerde het buitenkoken van een solitaire activiteit in een gedeelde beleving. Hans Goossens introduceerde het concept in 2015 in Nederland. ‘We vonden in 200° Fahrenheit een team met zeer vergelijkbaar DNA: we delen een passie voor innovatie, zijn revolutio - nair in outdoor cooking en hebben een energieke, authentieke aanpak. We zijn dan ook erg enthousiast om met deze Nederlandse combinatie wereldwijd nog meer consumenten en professionals blij te maken’, aldus Peter Tourné, ceo van Ofyr.
© TPK Media Partners BV