Natuur en duurzaamheid bepalen het menu
Deze zomer is in een dierentuin in Amsterdam een gloednieuw vegetarisch restaurant geopend – en volledig door Nobutec gerealiseerd.
De kas dient niet louter voor de sier. Tussen de zitplekken van het restaurant worden kruiden en specerijen verbouwd die de koks direct in de gerechten verwerken. De klant wordt hiermee de meest verse gerechten geboden – en de werkwijze is daarbij ook nog eens heel milieuvriendelijk. Door zelf kruidenleverancier te worden, ontstaat er een kleine verandering in de voedselketen.
Met de bouw van deze kas combineerde Nobutec zijn kassenbouwexpertise met het creatieve aspect van het bouwen van Specialties. Door voor- en zijkant van de kas uit te voeren met een transparante hoogwaardige gevel is er een tuincentrum-waardige luxe uitstraling toegevoegd. Daarbij staan de witte kasgevels voor rust binnenin de kas, alsook daarbuiten. Het restaurant is tegen het chimpanseeverblijf aan gebouwd, waarbij de ‘dichte’ gevel ervoor zorgdraagt dat de chimpansees zo min mogelijk last hebben van het restaurant.
De combinatie van materialen geeft een fraai contrast waarbij de gasten in alle rust kunnen genieten van de kleurrijke tuin waarin dit restaurant is gebouwd. De twee grote schuifdeuren betrekken de kas eenvoudig bij het grote terras aan de voorzijde. Hiermee kan men in de zomermaanden het échte buitenleven gevoel creëren.
Ondanks het geringe formaat kon Nobutec zich goed richten op de detaillering. ‘We zijn uitermate trots op het eindresultaat. Het formaat is in dat opzicht onbelangrijk; Nobutec gaat altijd voor het mooiste resultaat en een tevreden klant!’ Aldus Justin Vellekoop van Nobutec.
© TPK Media Partners BV