KOM IN DE KAS

In dit weekend wordt Kom in de Kas voor de 40e keer georganiseerd en kan iedereen komen kijken hoe alles groeit en bloeit achter het glas van de kas. Met alle technologie en innovaties en de prachtige gewassen is het altijd een feest om in de kassen te werken. Vanwege het jubileum wordt het eerste weekend van april extra feestelijk. In regio IJsselmonde nemen zeven bedrijven deel. Zaterdag 1 april openen ze hun deuren om de mensen te laten zien en ervaren wat voor moois er allemaal groeit in de kassen.

 Gastvrije Tuinders

De regio Ijsselmonde (Barendrecht, Hendrik Ido Ambacht, Ridderkerk) kenmerkt zich door tijdens Kom in de Kas de gehele keten te laten zien. Van het zaaien tot planten tot en met het eindproduct in het restaurant. Dit gerenommeerde en ruim honderd jaar oude tuinbouwgebied ligt dicht bij het handelscentrum van Barendrecht. De bedrijven spelen hierop in door goede en logistieke systemen te hebben. Op één van de deelnemende bedrijven zijn extra activiteiten erop gericht om de bezoeker een goed beeld te geven hoe de glastuinbouw op een duurzame manier invulling geeft aan het produceren van lekkere en gezonde groenten en mooie en sierlijke bloemisterij producten. Je kunt het allemaal met eigen ogen zien in de kassen van IJsselmonde.

Geheimen achter het glas

Behalve rondleidingen op de bedrijven en ontdekken hoe alles groeit en bloeit, worden er ook andere interessante activiteiten georganiseerd. Kinderen kunnen bij FreluStal lammetjes aaien en een aantal oud Hollandse koeienrassen zien. Niet alleen de activiteiten, maar ook de uitleg over de producten en hun groeiwijze zijn voor de kinderen zeker aantrekkelijk. Kinderen kunnen meedoen aan een interactieve speurtocht waarmee de beleving in de kas wordt vergroot. Meedoen aan deze speurtocht kan door thuis alvast de KomInDeKas app te downloaden (geschikt voor Android en Apple). Kom in de Kas is een (h)eerlijk uitje voor het hele gezin, lekker in de buurt en helemaal gratis.

Over Kom in de Kas

Kom in de Kas wordt voor de 40e keer georganiseerd en is het jaarlijkse publieksevenement van de Nederlandse glastuinbouwsector. In IJsselmonde nemen zeven bloemen- en groentebedrijven deel om te laten zien waar ze trots op zijn: mooie, verse, gezonde en veilige natuurproducten. Ieder bedrijf heeft iets eigens te bieden en er worden bijzondere activiteiten georganiseerd. De openingstijden zijn van 10.00 tot 16.00 uur op zaterdag 1 april. Parkeren kan bij de McDonalds in Barendrecht, vandaar uit rijden iedere 15-20 minuten gratis pendelbussen naar de bedrijven. Kom in de Kas is gratis toegankelijk en wordt mede mogelijk gemaakt door GroentenFruit Huis, Royal FloraHolland, Bayer CropScience, Interpolis en Rabobank. Voor meer informatie kijk op www.komindekas.nl.

Noot voor de redactie, niet bestemd voor publicatie:

Voor meer informatie over Kom in de Kas kunnen journalisten contact opnemen met Cock van Bommel via telefoon 06 – 54 69 81 34.
© TPK Media Partners BV
© TPK media partners bv
Tuinzaken is een uitgave van TPK media partners | Postbus 322 | 6130AH | The Netherlands | +31 (0)46 4818600 | info@tpk-media.nl